Tidligere finnøybu setter opp utendørsteater på Finnøy

Lørdag 17. juni kan du se teaterstykket om dyrene i Hakkebakkeskogen i skogen i Teigen.

Fra fjorårets oppsetning med Nabolagsteatret på Storhaug i Stavanger.
Publisert: Publisert:

– Teigen var vårt turområde da barna var små og vi bodde på Reilstad, skriver regissør Henrik Melsom Edvardsen i ei pressemelding:

– Det var så lett tilgjengelig, og det var stas å gå forbi høner og påful på veien opp og ned. Gode minner fra et så fint sted er drivkraften til å «bytte nabolag» for forestillingen som vi ellers spiller på Storhaug.

Melsom Edvardsen er regissør og produsent i Nabolagsteatret, som har base på Storhaug i Stavanger. Lørdag 17. juni klokka 15.00 spiller de stykket «Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen» i turområdet Teigen på Finnøy, der de har fått tillatelse fra Stavanger kommune:

– Området på Teigen blir plutselig bakerbutikk, huset til Morten Skogmus og stedet der Brumlemann og Ekornbarna leker og hvor Brumlemann blir røvet. Til slutt skal alle få være med på bursdagsfest og feire at Bamsefar fyller 50 år.

Dyrene tar publikum med fra sted til sted. Det gjelder å kle seg etter været, skriver Nabolagsteatret i pressemeldinga.

Kart som viser ruta for det vandrende uteteateret i Teigen.

Publikum vil møte noen barn fra Storhaug skole som aldri før har spilt teater, noen mer erfarne barn, noen unge voksne midt i sin utøvende kunstutdannelse og noen profesjonelle skuespillere.

Forfatter Thorbjørn Egner beskrev Hakkebakkeskogen som en miniatyrverden som har sine små og større konflikter som iblant kan minne om den store verden. Morten Skogmus er den hederlige arbeidsomme, gode samfunnsborger. Hans venn Klatremus er en mer sammensatt natur. Han er kunstneren og gjøgleren.

Nabolagsteatret ble etablert under pandemien for å skape noen kjekke opplevelser for folk i nærmiljøet i Stavanger i ei
tid alle hadde avstandsbegrensninger og gikk med munnbind, står det i pressemeldinga.

Kart som viser utfartsområdet Teigen:

Publisert: