Over 100 innspel til kommunens nye arealplan

Kommunen har fått inn meir enn 100 innspel av ulik art som gjeld den nye arealplanen som Stavanger kommune jobbar med.

Mange vil ha eit ord med i laget om utviklinga av strandsona i den nye kommuneplanen. (Illustrasjonsfoto)
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

STAVANGER:

Innspela går på alt frå byfornying til planar i strandsona. Forlag som gjeld planar som er vedtekne i løpet av dei 10 siste åra, vil liklevel ikkje bli behandla, foreslår kommunedirektøren, som vilø leggja fram ein grov oversikt seinare i haust.,

I forslaget til arealstrategi heiter det elles at Judaberg og Vikevåg bør utviklast gjennom fortetting, og leggja til rette for mangfold og gode møteplassar som viktige lokale knutepunkt i dei to kommunedelane.

Om jordvernet på øyane heiter det:

"I mindre sentrale deler av kommunen er næringsvirksomheten preget av landbruk med tilleggsnæringer på egen eiendom. Disse arbeidsplassene er viktige for å opprettholde lokalsamfunnene i distriktene. Samtidig kan en stadig omdisponering av landbruksjord til annen næringsvirksomhet gå ut over jordvernet. Det må også tas hensyn til målet om økt reiseliv i regionen. Et alternativ kan være å etablere egne næringsområder på øyene. Næringsaktører og Finnøy kommunedelsutvalg gir uttrykk for at det å drive næring andre steder enn på egen eiendom ikke er et reelt alternativ, blant annet fordi det innebærer utgifter knyttet til kjøp eller leie av eiendom. Det kan også medføre logistikkutfordringer dersom slike næringsområder ligger på en annen øy enn der man er bosatt".

Publisert: