Smitteutbruddet i øyane skaper hodebry for sommerleir

Det nylige smitteutbruddet i Hagatoppen barnehage og i Skorpefjell barnehage begrenser også aktiviteter og virksomheten for andre i øyane, og sommerleiren «Barnas Sommer» på Utsyn Misjonssenter var nødt til å holde stengt på torsdag, men etter klarsignal fra smittevernkontoret åpner de igjen på fredag.

Sommerleiren "Barnas sommer" er foreløpig satt på vent på Utsyn Misjonssenter. |Sommerleiren "Barnas sommer" er foreløpig satt på vent på Utsyn Misjonssenter
  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

Rennesøy: 

I Skorpefjell barnehage er et barn bekreftet smittet, 11 ansatte og 32 barn er satt i karantene, skriver Stavanger kommune på sine nettsider.,

Barnehagen fulgte vanlige smittevernrutiner og den positive testen ble avlagt på grunn av symptomer. Skorpefjell vil holde normal drift fram over da de har nok ansatte som dekker behovet.

-Vi har en jevn dialog med smittesporingsteamet og vil tilpasse oss etter deres anbefalinger, sier virksomhetsleder for Mastrabarnehagene, Kjersti Søberg til Øyposten.

Finnøy: 

-Vi har sett oss nødt til å stenge ned til situasjonen er avklart, sier Sissel Marie Bjerga, leder for Utsyn Misjonssenter.,

Uke 25 og 26 er det sommerleirskole på Utsyn Misjonssenter, men med det nylige smitteutbruddet er de blitt nødt til å avvente med de planlagte aktivitetene.

-Det er en del påmeldte på leirskolen som har søsken som går i barnehagene og som nå er i karantene. Derfor har vi valgt å stenge ned i dag og se om det vil være forsvarlig å åpne igjen senere i uka eller neste uke, sier Bjerga.

Bjerga håper situasjonen kommer raskt under kontroll og venter på klarsignal fra kommunen slik at de kan fortsette med de planlagte sommeraktivitetene.

Publisert: