Stanley Stornes åpnar utstilling på Finnøy.
Stanley Stornes åpnar utstilling på Finnøy. FOTO: Stornes.no

Kjent kunstnar åpnar utstilling på Finnøy

Biblioteket på Finnøy får besøk av vandreutstillinga til Stanley Stornes til helga.  Utstillinga blir verande på Finnøy til 1. mai.

FINNØY: Denne våren har Ryfylke Kunstlag gleda av å få vise fram vandreutstillinga til Stanley Stornes.
Stornes er født i Stavanger. Han er utdanna ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo som teiknar og grafikar, og ved Statens kunstakademi som malar og romkunstnar. Stornes debuterte i Kunstnerforbundet 28 år gammal.

Etter kvart har det blitt 65 separatutstillingar i inn- og utland. No har han eige atelier i Sandnes, der han både malar og presenterar kunsten sin. Arbeida hans er innkjøpt av både Riksgalleriet, Nasjonalgalleriet, Rogaland Kunstmuseum og flere fylkes- og bysamlinger.

Stornes har vore formann i Unge Kunstneres Samfunn, formann i Norske Grafikeres jury, styremedlem i Bildende Kunstneres styre, Norges Kunstnerråd , Bildende Kunstnere Rogaland og i interimstyret for Statens utsmykningsfond. Stornes har alltid vore opptatt av fagleg utfordrande prosjekt, og i 1970-åra spilte han ei viktig rolle i organiseringa av Norske Billedkunstnere.

I 1996 ble han tildelt Ulrik Hendriksens minnestipend.

Stornes har gitt ut kunstboka Kulinarisk maleri- en reise i kunst og mat.

Høsten 2019 markerte han sin 80 årsdag med utstilling på Hå gamle prestegard, 30 år etter si første utstilling der.
Utstillinga er ei salsutstilling, og heng i Finnøy bibliotek frå 24. April til 1. Mai.
T