Ingen nye smitteverntiltak

Beredskapsledelsen i Stavanger kommune innfører ikke nye lokale smitteverntiltak foreløpig.

Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

Oppdatert 5. april: Langfredag, påskeaften og 1. påskedag var det til sammen 37 nye smittetilfeller i Stavanger, sju av disse var ukjente og tre usikre. Henholdsvis 527, 341 og 568 personer testet seg. Smittetallene er relativt stabile, selv om færre tester seg nå enn før påske. Likevel gir tallene ikke grunnlag for å innføre strengere tiltak nå, mener beredskapsledelsen.

- Smittesituasjonen er fortsatt usikker. Men siden de nasjonale tiltakene ble forlenget til 14. april innfører vi ikke lokale tiltak nå. Vi følger fortsatt situasjonen nøye, sier ordfører Kari Nessa Nordtun.

Ansatte oppfordres til å teste seg

Stavanger kommune oppfordrer ansatte i kommunen som har direkte brukerkontakt om å teste seg når de kommer tilbake på jobb etter påskeferien, hvis de i løpet av de siste ti dagene har vært i områder med utbrudd av mutert virus eller i områder med større smitteutbrudd. De ansatte trenger ikke vente på negativt testsvar før de går på jobb, men bes teste seg på nytt etter syv dager.  Oppfordringen om å teste seg går spesielt til ansatte i skoler og barnehager og andre virksomheter innen oppvekst og utdanning. Ansatte ved alders- og sykehjem og andre virksomheter innen helse og velferd har allerede lenge vært pålagt å teste seg etter å ha vært i områder med smitteutbrudd i løpet av de ti siste dagene.

Publisert: