Øyane samla om forslag til nye ferjeruter

Grendalaga på øyane pluss Sjernarøy Vekst har lagt fram felles forslag til nytt ruteopplegg for ferjene. Forslaget er sendt Kolumbus med oppfordring om rask behandling. I grove trekk er det snakk om å framskunda første avgang fra Judaberg til Fogn 15 minutt tidlegare enn dagens ruteoppsett.

Forslaget vil løysa problema for pendlarane frå Fogn til Judaberg om morgonen.
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over tre år gammel

FINNØY: Forslaget byggjer i vesentleg grad på det forslaget ein lesar lanserte i Øyposten for litt sidan. Det nye ruteopplegget ser slik ut:,

https://www.oyposten.no/wp-content/uploads/2021/02/Ferjeruter_rev-004.pdf

Dette er brevet til Kolumbus frå det felles ruterådet i øyane i Finnøy:

"Etter ruteomlegginga den 01/01-2021 ble det noen rutetider som gjorde hverdagen for reisende en god del vanskeligere.

For Fogn var det spesielt avgangen fra Fogn kl: 07:00 som ble forskjøvet til 07:20. Dette resulterte at folk kom for sent på jobb både innen helse/omsorg og privat nærings virksomhet. I tillegg ble avgangen kl: 16:00 forskjøvet frem til 15:50 fra Judaberg til Fogn som fikk samme negative følger.

Sen avgang fra Judaberg til Fogn ble også fjernet på lørdager.

I tillegg ble også korrespondanse om morgenen, Eidssund-Skipavik ødelagt i det nye ruteopplegget. Det er også varslet endringer i Hjelmeland - Nesvik - Skipavik sambandet men, med denne rutejusteringen i Finnøysambandet vil det også korrespondere etter denne ruteendringen.

Grendelaga i Finnøy kommunedel ønsker derfor å få gjort noen tidsendringer på dagens rutetider.

Hoved endringa er at Rute 1 starter fra Judaberg 15 minutt tidligere enn i dag for å få tilbake 07:05 avgang fra Fogn til Judaberg. Disse 15 minutt justeringen gjør også at Eidssund -Skipavik vil passe. Dette er også tilfelle etter ruteendringer i Hjelmeland - Nesvik – Skipavik som er varslet.,Avgang kl: 16:00 fra Judaberg til Fogn er også på plass i dette forslaget.

Det er også lagt inn et sent ‘’b’’ anløp fra Judaberg til Fogn på lørdager.

Denne rutejusteringen er gjennomgått og godkjent i felles ruteråd for Finnøy der alle øyene med anløp av Finnøysambandet er med.

Fogn Grendalag

Finnøy Grendalag,Halsnøy Grendalag,Ombo Grendalag,Sjernarøy Vekst

Publisert: