Ber om svar om satsing i kommunehuset i Vikevåg

Hvorfor brukes det kommunale midler på et bygg som skal rives, hvilken post tas midlene til oppgradering av kommunehuset fra, heter det i spørsmål som Høyre i Rennesøy vil ha svar på i første møtet i kommunedelsutvalget. 

Kommunehuset i Vikevåg vekker debatt.
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over tre år gammel

RENNESØY:

Spørsmålet Rennesøy Høyre vil ha svar på er dette:,

Det er i den siste tiden kommet fram i media at Innbyggertorget skal starte  opp med kafé for salg av mat og drikke, og at kjøkkenet i kommunehuset, (som skal rives) er pusset opp.

Det er og blitt kjøpt inn og innreded et gaming/roamingrom for barn og unge i det gamle kommunehuset, som skal disponeres fritt for lag- og organisasjoner.

Gjennom flere vedtak er det gjort klart at Kommunehuset skal rives og at Innbyggertorget skal ha tilhold i Kommunehuset på midlertidig basis. Samtidig er det god kapasitet til å etablere kafé og gaming/roamingrom i Kulturhuset Meieriet.

Hvorfor brukes det kommunale midler på et bygg som skal rives? Hvilken post tas midlene til oppgradering av kommunehuset fra?

Hvilke tiltak har Kommunedirektøren tenkt å iverksette for å bruke ledig kapasitet i og skape mer aktivitet i Kulturhuset Meieriet?

Og hvorfor blir ikke disse midlene brukt for å skape mer aktivitet i Kulturhuset Meieriet?

En kafe i Vikevåg er et godt initiativ, men har Kommunedirektøren sørget for at Innbyggertorget har den nødvendige kompetanse og «serveringsbevilgning», og alle de godkjenninger som kreves på plass, tilsvarende som for private aktører, for å kunne gjennomføre tiltaket lovlig?

Det burde være godt kjent at private aktører har måttet gi opp sin kafesatsing i Vikevåg, da kostnadene med å gjennomføre kommunale krav og regler ikke har oppveid for mulige inntekter hverken på kort eller lengre tid.

Publisert: