Myrhol: Intensjonsavtalen betyr fint lite

Intensjonsavtalen er knapt verd papiret han er skriven på,  skriv Frode Myrhol i eit lesarbrev til Øyposten.

Frode Myrhol, leiar for Utvalet for By- og samfunnsutvikling.
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over fire år gammel

June Naaden, som representerer FrP i Finnøy kommunedelsutvalg, har sendt et leserbrev til Øyposten og Bygdabladet om meg, det er ganske oppsiktsvekkende i seg selv. Skal denne kommunedelsutvalgsrepresentanten skrive et innlegg om alle de som ikke kommer til å takke ja til denne invitasjonen av et utall helt forståelige grunner?,

Innlegget er i tillegg et sammensurium av feil og uvitenhet. Jeg har aldri truffet June Naaden, jeg har aldri snakket med June Naaden, men hun later til å tro at hun kjenner meg. Noe hun opplagt ikke gjør, men June Naaden har livlig fantasi, det skal hun ha.

Jeg hadde ikke tenkt å bruke tid på å svare på dette, men for å få fakta på bordet skal jeg likevel gjøre det.

1. Jeg er heltidspolitiker, jeg har vel ca 170% stilling omregnet i normal arbeidstid, jeg har det altså forholdsvis travelt. Jeg har altså ingen «vanlig» jobb som det påstås i innlegget, men Naaden viser seg dessverre å være bedre på fantasi enn fakta.

2. Folk må få bosette seg akkurat hvor de vil, om folk ønsker å bosette seg i grisgrendte strøk, så finnes det en del konsekvenser av det. Dårligere kollektivtilbud, dårligere kultur og servicetilbud, dårligere offentlig tilbud er blant disse. Det kan veies opp av billigere boliger, mer natur etc, folk må få gjøre sine egne vurderinger.

3. Sjernarøy vekst og Sjernarøy bondelag som er to private interesseorganisasjoner, har invitert alle kommunestyrepolitikerne i Stavanger til Sjernarøy på en helt vanlig hverdag. Jeg vil anslå at ca 80% av de som sitter i kommunestyret er opptatt med sine vanlige og daglige jobber denne dagen. For å kunne stille opp på dette arrangementet i regi av to private interessegrupper, så forventes det altså at de folkevalgte skal ta seg en hel dag fri fra jobb uten lønn, eller bruke av sine egne feriedager til dette.

Dette er jo faktisk helt spinnvilt, hvilke argumenter finnes for at en folkevalgte skal gjøre det? Skal de si fra seg en dagslønn for at interessegrupper skal få prøve å påvirke de en hel dag? Hva vil en arbeidsgiver si til dette? Hva ville June Naaden som er eier av Finnøy Fisk si om ansatte bare tok en dag fri pga at en privat aktør ønsket det?

Heltidspolitikere som meg selv får stadig vekk slike henvendelser, vi setter gjerne av 30 min- 1 time til slike møter til de enkelte. Denne dagen passer det altså ikke for meg, det har jeg gitt beskjed om. Jeg har i tillegg gitt beskjed om at jeg som politisk gruppeleder ikke forventer at mine kommunestyrerepresentanter stiller opp på arrangement som ikke er i kommunal regi hvor de får tapt arbeidsfortjeneste i vanlig arbeidstid. Forholdsvis udramatisk skulle en tro.

4. FNB er imot Øyfast. Vi har sagt vi kan være med på at de samfunnsøkonomiske og miljø/klimamessige konsekvensene blir utredet, ingenting annet. Igjen viser Naaden at hun ikke helt har oversikten.

5. FNB hadde kommet i maktposisjon uansett etter valget, vi er et blokkuavhengig parti og kan samarbeide med begge sider, noe vi også gjør. Hadde Naaden hatt kunnskaper om dette så hadde hun sluppet å gå offentlig med sin uvitenhet på denne måten.

Intensjonsavtalen er knapt verdt papiret den er skrevet på, den betyr fint lite., 7.De som har stemt på FNB på øyene har fått akkurat det vi har sagt vi skal kjempe for. Vi har fått Finnøy med i HjemJobbHjem, sammen med Rødt var vi eneste partiet som stemte for å utrede bussrute til Finnøy når saken var oppe i samferdselsutvalget. Jeg var selv den som tok opp dette med HjemJobbHjem i fellesnemnda for ca to år siden.Jeg anbefaler June Naaden til å sette seg litt bedre inn i ting neste gang hun setter seg ned for å skrive et leserinnlegg, på den måten unngår vi at hun forer leserne med «fake news» og at jeg slipper å bruke tiden min på å tilbakevise alle usannhetene.Jeg er alltid åpen for en debatt, men da på et faktabasert grunnlag, ikke fri fantasi og løgner.

Publisert: