Magnhild i sydvest blei heidra

Magnhild Meltevit Kleppa blei heidra med teikning av seg sjølv med sydvest på Ryfylketinget torsdag.

Magnhild Meltevit Kleppa med teikninga av seg sjølv som ho fekk på Ryfylketinget.
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over fire år gammel

Torsdag blei Ryfast-dronning og avgått Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa heidra på årets Ryfylketing.

Rådsleiar Bjørn Laugaland og Strand ordførar Irene Heng Lauvsnes trakk fram den enorme innsatsen ho har lagt ned i så mange år både på lokalt, regionalt og nasjonalt, og særleg det kunststykket at ho fekk realisert Ryfylke sin nyopna fastlandsforbindelse.

I gåve fekk Magnhild eit bilete av seg sjølv frå åpningsdagen for Ryfast utført av Morten Samuelsen. I takketalen trakk ho mellom anna fram Nils Viga Hausken sitt innlegg på Facebook der det vart poengtert at det kun var dronningane Margrethe, Sonja og Magnhild som nyttar sydvest i slike høgtidelige høve.

Den heidra sjølv, la ut denne helsinga på facebook:

Det kom fullstendig overraskande på meg at Bjørn Laugaland, ordførar i Hjelmeland, og Irene Heng Lauvsnes, ordførar i Strand, overrekte denne kolteikninga!

,Takk til kunstnaren! Eg har jo høyrt deg syngja, men visste ikkje at du også kunne teikna!,Tusen takk til Ryfylketinget! Det har vore eit privilegium å representera Senterpartiet på Stortinget og i regjeringa i 20 år. Eg har verkeleg kjent lokal og regional tverrpolitisk støtte når det har røynt på.,Ryfylketunnelen er opna, Ryfylke rykkjer fram!, skriv Magnhild Meltveit Kleppa

Publisert: