Lesarbrev: Kor blir det av feiaren

Det er irriterande å betala for noko me ikkje får, skriv ein lesar i brev til Øyposten.

Feiing av pipa er nødvendig, og blir etterlyst.
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over fire år gammel

Det er irriterende å betale for noe en ikke får. Ikke minst er det irriterende når tjenesten en betaler for ble ettersøkt for 2 år siden – uten at noe skjedde. Det gjelder feiing av pipa!,

Det er nå 6,5 år siden pipa ble feiet hos oss. Det er 2,5 år mer enn det kommunen mener er akseptabel tid. I år var feieavgiften NOK 350 og hvis det regnes med samme avgift i fjor, noe mindre de forutgående årene, er det betalt rundt NOK 1750 – for ingenting!

Nå er det kanskje vel optimistisk av kommunen å vurdere at feiing kan foretas hvert fjerde år. Vi, for vår del, har 3 ildsteder som leder til 1 pipe. 2 av Ildstedene brukes mye gjennom vinterhalvåret, faktisk daglig. Det tredje, peisen, en gang i blant. Det må nødvendigvis føre til en større grad av sot enn om vi bare var peis-kosere i helgene.

Vi er omgitt av trær og hogger ned hver vinter for neste vinters fyringsbehov – en slags vinn-vinn situasjon. Men – og det er et stort men – det føles ikke trygt når pipen er den samme og ikke feiet på 6,5 år! Siden vi bor på en av de ikke-landfaste øyene blir utryggheten desto større.

Hvor er feieren?

Grethe Kolbjørnsen

Publisert: