Nye Stavanger, en forandring

Det kommer endringer, mange gode og fornuftige, men også endringer som ikke alle er like fornøyde med. Vi får bare vente å se hvordan Finnøy har utviklet seg til 2050, skriv Mia Flesjå i 10. klasse ved sentralskulen på Finnøy om Nye Stavanger.

10. klasse ved Finnøy sentralskule
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over fire år gammel

I det nye året som kommer skal Finnøy kommune bli en del av Stavanger kommune. Dette ble det holdt en folkeavstemning om for litt over ett år siden. De fleste var for dette, men det var og flere som var uenige i kommunesammenslåingen. Hva kan fordelene være, og hva kan ulempene være?,

2020 kommer til å bli et år med forandring. Noen kommer til å merke store endringer mens andre legger nok ikke så mye merke til det. De som satt i kommunestyret i Finnøy må gå av etter nyttår. Den nåværende ordføreren i Finnøy kommune, Henrik Halleland kommer ikke til å være ordfører i 2020. Noen av partiene som var med og bestemte i Finnøy, fikk ikke nok stemmer og skal ikke være med å bestemme i det vi kaller “nye Stavanger”.

Vi kan tenke oss at det har skjedd mye med Finnøy i 2050. Kanskje innbyggertallet er mye større, og det er blitt bygget mange nye hus, leiligheter og byggefelt? Kanskje det har kommet mer butikker og en restaurant? Hvem vet, kanskje det til og med kommer et lite kjøpesenter? Det kan komme nye bygg med nye firmaer. Da kan det være flere jobbtilbud og de fra Finnøy trenger ikke å pendle til byen hver dag for å komme seg på jobb.

Det kan og gå helt andre veien. Kanskje flytter flesteparten av innbyggerne på Finnøy til Stavanger og skolen har for lite elever slik at barna må reise til Rennesøy på skole. Kanskje mister mange av bøndene jobben sin på grunn av mer automatiske, selvdrivende maskiner. Det er det ingen som vet sikkert i dag, så vi får bare vente å se.

Jeg som ungdom kommer nok ikke til å merke kjempestor forskjell med det første. Men jeg håper det kan komme flere hurtigbåter til byen, og busser fra Finnøy som går innom Rennesøy, Mosterøy og så til Stavanger. Det er ikke alltid like lett å sette seg på en båt til byen hvis du trenger noe, så derfor håper jeg at det kommer litt forskjellige butikker med mer utvalg og en cafe der vi ungdommer kan dra og møtes å være sammen.

Da vi stemte at vi skulle inn i Stavanger kommune, var det ingen som kunne vite om alle endringene som kommer til å skje i fremtiden. Jeg tror ikke de som skal styre vet det helt sikkert en gang. Det kommer endringer, mange gode og fornuftige, men også endringer som ikke alle er like fornøyde med. Vi får bare vente å se hvordan Finnøy har utviklet seg til 2050.

Av Mia Flesjå

Publisert: