«Utbyggingen vil mangedoble støy, støv og trafikk»

Det protesteres igjen mot Finnøy Betong sin søknad om reguleringsplan.

Spørsmålet om Finnøy Betong skal få utvida skal nå avgjerast i Stavanger kommune.|
  • Edd Meby
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over fire år gammel

I en e-post til Finnøy kommune skriver

Jan Evan Vestbø, Lourdis Vestbø og Bjarte Arne Vestbø:

«Vi protesterer og vil ikke akseptere Finnøy Betong sitt forslag om forlengelse av eksisterende produksjonshall med 30 meter samt ein ny hall ved siden av på samme lengde, men noe forskjøvet, for å doble produksjonen. Det er allerede mye plagsom støy fra betongfabrikken og en dobling av produksjon som kommer nærmere boligene vil mangedoble støy, støv og trafikk.

Vi protesterer også mot utvidelse av lagerområde på 5.5 mål på område som vil generere enda mer støy, skitt og trafikk. Videre protesterer vi mot bruk og innlemming av Flesjåveien 502 i reguleringsplan. Vi som naboer og også grunneiere av veien krever nå at den private Flesjåveien Nr.502. stenges for all trafikk fra/til Finnøy Betong og at bedriften bruker den kommunale Flesjåvegen nr.501 til dette.

Den private Flesjåveien nr.501 har Finnøy Betong ingen rettighet til å bruke og nå må vi få en slutt på denne trafikken. Denne veien har blitt misligholdt av Finnøy Betong med farlig trafikk og høy hastighet for barn og gående. Videre har Finnøy Betong ødelagt for naboer og grunneiere ved å heve veien betydelig og legge sement på denne uten tillatelse. Dette er ikke bare «frekt» men det er også ulovlig. Vi som naboer vil ikke ha denne hensynsløse trafikken rundt boligene våre med all støy og skitt det medfører. Finnøy kommune har kommunalveien Flesjåveien 501 som Finnøy Betong bør bruke. Denne har de fått tilbud fra Finnøy kommune om å oppgradere men de har takket nei til dette. Vi som er naboer og grunneiere av veien vil ikkje akseptere at Finnøy Betong tar seg til rette lenger, uten å ha rett til å bruke vegen i det heile tatt. Finnøy Betong vil ha industriområdet bort fra sin egen boligbebyggelse og lage parkanlegg hos seg selv og la naboer og grunneiere ta støyten for trafikk, støy og støv. Det er på tide at noen innser at Finnøy Betong flyttes til et område som det er egnet for. Dette har Finnøy Betong fått tilbud om flere ganger men sagt nei til».

Publisert: