• 84E2783A-6FDF-485D-BD4C-C827A3E80EF9
    Bilde 1 av 2
  • A1AF2DA8-7D72-40C2-90C3-EB1812269643
    Bilde 2 av 2

Traktorforbrødring mellom Rennesøy og Finnøy

Unge og potensielle framtidsbønder i Finnøy og Rennesøy, brukte sjølvaste nasjonaldagen til både å visa fram hestekrefter, og markera at dei er ei framtidsnæring i den nye storkommunen.

Både store traktorar og finkleda var nemleg nypussa og pynta, då ei kolonne på 10-12 traktorar allierte seg med unge kollegaer av jærbønder, og køyrde i ei 50-60 stk. stor traktorkolonne over Jæren 17. mai på ettermiddagen. Og inne i førarhuset hadde like godt fleire av dei unge rennesøy- og finnøygutane tek med seg unge og bunadskledde «bondejenter».
-Det er tredje gongen eg er med på dette, og eg synest det er ei flott markering og kanskje litt annleis enn eit vanleg 17. maitog , smiler finnøybuen Ola Flesjå. Han fortel at traktorkollonnen gjekk frå Tjelta og over til Klepp og Horpestad. – Men me fekk ikkje lov av politiet å kjøra gjennom Stavanger sentrum, fordi der var så mykje folk og så mange tog som gjekk der. Og det var jo litt dumt då, legg Johannes Flesjå til.