ogg_original

– En fantastisk forestilling!

Premieren på jubileumsforestillingen om Ogmund Finnsson er levert – til toppkarakter.

Det mener flere av de fremmøtte i Hesby kirke fredag kveld. De har øvd noen måneder, men i går var det klart for premiere.

I etterkant av premieren i den flotte kirken på Hesby var det mange som skrøt av forestillingen, som tross alt er levert av amatørskuespillere.

Ordfører Gro Skartveit sa det sånn:

– Dette var ei fantastisk forestilling! Viktig og sterk historie, sterk og god formidling og imponerande innsats av skodespelarane. Dei fortener mykje ros. Dei som ikkje har sett stykket bør kjøpe billettar til dei neste forestillingene og få med seg «obligatorisk» norgeshistorie frå Finnøy. Takk for gåva de har gjeve oss i kveld!

På Øyposten side på Facebook var andre enige med ordføreren. Jofrid Bjørkvik, utflytta finnøybu, bosatt på Stord sa det sånn:

I tillegg blir stykket framført i eit bygg som har stått på Hesby sidan 1100-talet, og som Ogmund sjølv må ha vanka i. Bruk av lys inne og utanfor, røykelse (rikeleg) og liturgisk song frå munkar og nonne ga perfekte rammer og sørga for ei flott totaloppleving. Takk til alle som har gjort dette mogleg!

I det hele tatt mye ros å hente for Tolli Frestad, Ingvild A. Moen, Tor Øyvind Skeseid, Svanhild E. Spanne, Terje Engstrøm og  Silje V. Flesjå. De spiller nye forestilling i kveld.