800px-Hans_Petter_Hansen_original

– Nå kommer jeg igjen

Han tok oppvarmingen i Thailand, og 22 mars er Hans Petter Hansen klar for Landahuset i Steinnesvågen. – Jeg håper på «stinn brakke, sier han.

Ikke før har Jan Høiland reist, så er det sannelig klar for nok en artist fra Stavanger som har opplevd en del suksess opp gjennom årene – for noen år siden riktignok.

– Men, det er jo sånn at flere liker å børste støv av meg, og jeg synes fortsatt det er like kjekt å reise rundt med mine sanger, sier Hans Petter Hansen til Øyposten.

Det er altså på Landahuset det skjer. Sammen med sin faste musiker, Laurits Engelsvold skal han spille og synge inn i de små timer denne kvelden. Engelsvold trakterer både piano og trekkspill.

– Se derfor ikke bort ifra at det kan bli en vals i løpet av kvelden, humrer han.

Flere kjente sanger

Hans Petter Hansen har spilt på mange strenger opp gjennom årene. Han startet som platearbeider på Rosenberg i sin tid, men endte opp med musikk etter hvert. «Jeg kommer snart igjen» er nok den aller mest kjente sangen, men det finnes flere – nærmest på rekke og rad. Skuespiller på Rogaland Teater har han også vært, og i filmen «Jernanger» hvor Bjørn Sundquist hadde hovedrollen, var han også med. Det samme var forresten en annen lokal størrelse, artisten Magne Høyland.

– Nå har jeg akkurat kommet hjem fra en liten treningsleir i Thailand. Her har jeg også spilt flere kvelder. Det er alltid en fornøyelse å kunne bidra så lenge man kan. Nå ser jeg frem til Finnøy og gleder meg. Har aldri spilt på øya tidligere, så det er på tide, avslutter den blide stavangermannen som bor på Randaberg.